vuruşkan süt mamülleri


    (01.09.2007 02:15)

cd

    bilinenin aksine* bayer material science ekibi tarafından ilk olarak 1982 yılında üretilmiş * olan, daha sonra philips tarafından daha sonra seri üretimine geçilen, bu günlerde 25. yaşına basmış olan ve "compact disk" olarak adlandırılan diskin kısaltılmış adıdır.

    o yıllarda üretilen cd'lerin üst limitinin 74 dakika olarak belirlenmiştir, bunun için ortaya atılan çeşitli hikayeler vardır. kimileri dönemin ünlü sanatçısı herbert von karajan'ın isteği üzerine cd'nin kapasitesinin beethoven'ın 9. senfonisinin tamamını alacak kadar (ki bu süre aslında 74 dakikadır) geniş olmasıdır. bir diğer iddia ise sony'nin o dönemki patronunun eşinin aynı nedenden dolayı * kocasna baskı yapmasıdır. bazıları ise dönemin philips yönetim kurulu başkanının cd'nin üst limiti olarak beethoven'ın 9. senfonisini uygun görmüş olması ve kimsenin buna itiraz etmemiş olmasıdır...
    (21.08.2007 12:19)

sarper

    sağlam, güçlü, ulaşılması zor erkek anlamlarında kullanılan, kullanılma oranının gittikçe yükselmiş olduğu ilginç ismim. **
    (20.08.2007 17:14)

redbull vodka

    genellikle "vodka redbull" şeklinde istenen, abimin önceki gece "redbull-votka çarpar bak yavaş iç" şeklinde bir cümle kurduğu, hoş bir kokuya ve tada sahip olan zararlı karışım. yavaş içmeseniz bile, çok içmemeniz doktorlarca tavsiyedir.
    (20.08.2007 17:11)

nefretim kederimden

    lucifer adlı cici vampirenin sayesinde dinleme şerefine eriştiğim, yüksek sadakat tadındaki hoş parçanın adıdır.
    (20.08.2007 17:04)

dolmabahçe sarayı

    altındaki toprağın doldurma olmasıyla doldurma zemine sahip olan - adındaki "dolma" kısmının ordan geldiği söylenen ** , bir zamanlar arena ekibinin bodrum katında kırılmış olan tarihi eserleriyle gündeme getirdiği güzel saraydır. şimdi müze olarak kullanılmaktadır.
    (20.08.2007 17:00)

düğünde silah ile havaya ateş etmek

    doğudaki düğünlerde insanlar halay çekerek vs. eğlenirken bazılarının tabancalarını çekip takır takır havaya saydırması ile başlayan, karşıki dağa doğru kalaşnikofla mermi saydırmaktan, roketatar ile roket yollamaya kadar durumu absürtleştirebildiği*, genelde insanların ölümüne ve yaralanmasına neden olduğunu duyduğumuz ilginç* etkinliktir.
    (18.08.2007 10:15)

nokia 5700




    nokia'nın taze taze üretimden çıkardığı, 2mp kameralı, müzik telefonudur. eski versiyonları gibi kayan kapağa değil, dönen tuş takımına sahiptir.
    nokia n95'i almayı düşünen aklımı çelmiştir hem uygun fiyatı hem şirin görünüşü hem de özellikleri ile...

    telefon hakkında detaylı bilgi için: http://www.letsgomobile.org/tr/ceptelefonu/0994/nokia5700 adresine gidilebilir.
    ürünü bir de nokia'dan görelim diyenler için: http://europe.nokia.com/a4382128 {not: tıklayınca site açılmayacak, linkteki 'a' harfini büyük 'a' yaparsanız sayfa açılacaktır} *
    (09.08.2007 17:43)

penna

    kktc insanının tükenmez kaleme (ya da dolma kaleme) verdiği addır. tükenmez kalem derseniz sizi anlamayabilirler, ancak penna derseniz sizi anlayacaklardır *

    penna kelimesi ingilizce "pen" kelimesinin anlamından gelir. "pen" kelimesi ingilizce: "tükenmez kalem, dolma kalem" anlamına gelmektedir.
    (09.08.2007 16:29)

kahvenin yanında su içmek

    bu konu hakkında osmanlı devleti dönemine dayanan çeşitli rivayetler vardır:

    birinde, eve gelen misafirin aç olup olmadığını anlamak için kahve ikram edilir, yanına da bir bardak su konur. misafir toksa kahveyi alır, açsa suyu alırmış. suyu aldığı zaman ise hemen sofra kurulurmuş. *

    diğer bir rivayet ise padişahların güvenliğine dayanır. çeşnicibaşılar, getirilen kahvenin zehirli olup olmadığını anlamak için bir bardak su ile kahveyi test ederlermiş. kahveden bir miktar alınıp içine biraz su konulurmuş, eğer fincan çatlarsa zehirli olduğu anlaşılırmış. ya da padişah parmağını kahveye batırıp, sonra su dolu bardağa batırıp kahvenin su içindeki dağılımına bakar, içilmesinin sakıncalı olup olmadığını anlarmış....

    bu güvenlik önlemi bir padişahın * kahve ile zehirlenmesinden sonra alınmaya başlanmış...
    (09.08.2007 16:25)

nokia 3510i

    ilk telefonum... şimdiki halefi (6670) kadar sağlam olmasa da bayağı iyiydi. fellik fellik oyun arar yükler sırayla oynardık lisedeyken... o kadar ki 3 tane batarya üst üste bitirmiştik sırayla oynamaktan***, telefonun tuşlar basmamaya başlamıştı artık...
    (07.08.2007 06:41)

noob saibot



    gizemli mortal kombat karakteridir. ilk oyunlarda sadece bir gölge olan noob saibot, sonra parıldayan mavi gözleri ile siyah ninja kıyafetine bürünmüştür. rakibine karşı uyguladığı ilginç saldırı yöntemleri vardır oyun içinde; özellikle ikisi ilginçtir:

    ilk olarak karşısındakine dumanımsı bir ateş topu * yollar, rakibi eğer bundan kendini koruyamazsa saldırsa bile noob saibot'a zarar veremez (5-6 saniyeliğine noob saibot ölümsüz olur bir nevi), noob pata küte dalar adama.

    ikinci teknik olarak kendi içinden bir adam daha çıkarır (bir noob saibot daha) rakibine saldırır ve rakibi tutup noob saibota doğru, un çuvalı gibi fırlatır (bunun üzerine bir aparkat iyi gider)

    adı mortal kombat'ta karakter tasarlayan kişiler olan "ed boon" ve "john tobias"ın soyadlarının tersinin okunuşundan gelir. * yani şu şekildedir:

    boon tobias
    noob saibot

    ayrıca noob saibot aslında sub-zero'nun ölümünden sonra shinnok tarafından diriltilip kendi ordusuna katılmış olan halidir.

    karizmadır, abidir, favorimdir, "noob" diyip dalga geçmeyin, çok fena döver.
    (06.08.2007 01:30)

giyotin

    hızlı ve temiz olan bir idam yöntemidir. idam edilecek kişinin kafası bıçak altına yatırılır ve yüksekte duran bıçak yerçekimi ivmesi ile kurbanın kafasını koparıp sepete düşürür.

    rivayete göre engizisyon mahkemesinde yargılanan bir matematikçi giyotinle idam edilme cezasına çarptırılır. bilim adamı (sanırım biyolojiye de ilgisi olan) olan bir arkadaşıyla olan son görüşmesinde laf arasında şu muhabbet geçer: ***

    bilim adamı: "insan başı giyotinle kesilince acaba direk ölüyor mu yoksa birkaç saniye daha yaşıyor mu?"
    matematikçi: "sanırım bunu anlamanı sağlayabilirim."
    bilim adamı: "nasıl?"
    matematikçi: "giyotin benim kafamı kesip yere düşürdüğünde ben göz kırpmaya çalışacağım. bunu yapabilirsem cevabını almış olursun.

    ertesi gün... idam günü. matematikçi olan giyotine götürülmüştür. bıçak kafaya iner, matematikçinin kafası uçar ve idamı izleyenlerin önüne yuvarlanır. idamı en önlerde izleyen bilim adamı arkadaşı ise yavaşça yuvarlanan kafanın kendisine göz kırptığını farkeder...
    cevabını almıştır. **
    (06.08.2007 00:48)

işimiz allah a kaldı

katot

    kimyasal pil reaksiyonlarında + uç olan taraftır. kimya hocamız bu durumda anotla katotu karıştırmamamız için "ka+ot hangi kutup olduğunu belli eder" demişti.
    (05.08.2007 22:41)

sayfa: 1-2-3-4...-11

Vampircik - 2005 - 2015

sözlük hiçbir kurumla bağlantılı olmayan birkaç kişi tarafından düşünülmüş bağımsız bir platformdur. sözlük içerisindeki yazıların tüm sorumluluğu yazarlarına aiittir. sözlük bu yazıların doğru olduğu hakkında bir teminat vermez. yazılan yazıların telifi bize ait değildir, çalınız çırpınız ama kaynak gösteriniz.

sözlük sistemi ile geliştirilmiştir.